

Drury Plaza Hotel ■ Lake Buena Vista, Florida ■ October 16 – 20, 2023

Conference Agenda – Law Enforcement

Sunday, October 15, 2023

3:00 p.m 5:00 p.m Conference Registration -

Monday, October 16, 2023

8:00 a.m 9:30 a.m.	Conference Registration		
10:00 a.m 11:45 a.m.	Conference Opening/Welcoming Remarks		
	Conference Opening & Overview Joseph Bermudez, President FCPA Citizen's Crime Watch of Miami-Dade Trisha Green, Vice President FCPA Martin County Sheriff's Office	Invocation Chaplain Gregory Clayton Orange County Sheriff's Office Welcoming Remarks Mark Canty, Undersheriff Orange County Sheriff's Office	
	5 Minute Break		
	FCPA GENERAL MEMBERSHIP MEETING		
11:45 a.m 1:00 p.m.	LUNCH		
1:00 p.m. – 3:00 p.m. (2 hours)	The Uvalde Debrief: The Lessons Learned from the Lives Lost Tom Czyz, Armoured One		
3:00 p.m. – 3:15 p.m.	BREAK / VENDOR TIME		
3:15 p.m. – 5:00 p.m. (2 hours)	Deepfake Technology – Criminal Steroids Peter Warmka, Counterintelligence Institute		



Drury Plaza Hotel ■ Lake Buena Vista, Florida ■ October 16 – 20, 2023

Conference Agenda – Law Enforcement

Tuesday, October 17, 2023

8:30 a.m10:00 a.m. (90 min)	Constitutional Policing and Community Engagement Kevin Drummond, Blue Line Law Firm	Coral AB	
	Introduction to Brightline Trains Brian Houlihan, Director of Security and Deputy Manager Mark James Brightline	Coral BC	
10:00 a.m. – 10:15 a.m.	BREAK / VENDOR TIME		
10:15 a.m11:45 a.m. (90 min)	Resilience: A Holistic Approach to Officer Wellness and Prevention Brandon Dreiman, Indianapolis Fire Department	Coral AB	
	The "Social" Construct: Building an Effective Social Media Presence Ashley Cooley and Ricky Butler, Pinellas County Sheriff's Office	Coral BC	
11:45 a.m. – 1:00 p.m.	LUNCH		
1:00 p.m 2:50 p.m. (2 hours)	Strategic Thinking: A Process Approach for Engaging the Community to Be Part of the Crime Prevention Solution John P. Dentico, Ed. D., Throttle Up Leadership	Coral AB	
	The Importance of Branding your Agency for Crime Prevention Christine Weiss, PIO Martin County Sheriff's Office	Coral BC	
2:50 p.m. – 3:00 p.m.	2:50 p.m. – 3:00 p.m. BREAK / VENDOR TIME		
3:00 p.m. – 5:00 p.m. (2 hours)	Protecting What You Value Most. Door Hardware Solutions Sam Wilson, ASSA Global Solutions	Coral AB	
	MSD Parkland Reenactment "Mitigating Civil/Criminal Liability for LE" James Billig, Blueline 360	Coral BC	



Drury Plaza Hotel ■ Lake Buena Vista, Florida ■ October 16 – 20, 2023

Conference Agenda – Law Enforcement

Wednesday, October 18, 2023

8:30 a.m 9:30 a.m. (60-min)	Youth Engagement Through Community Policing Dr. Ciara Bostick, Broward County Sheriff's Office	Coral AB	
	The Power of Sleep for Physical and Mental Health Brandon Dreiman, Indianapolis Fire Department	Coral BC	
9:30 a.m. – 10:00 a.m.	BREAK / VENDOR TIME		
10:00 a.m 11:30 a.m. (90-min)	Addressing the Blight of Organized Retail Theft by Flash Rob Mobs! Randy Atlas, Atlas Safety and Security Design, Inc.	Coral AB	
	Enhancing Community Safety through Behavioral Services Sgt. Dewayne Harris, Seminole County Sheriff's Office	Coral BC	
11:30 a.m. – 1:00 p.m.	LUNCH		
1:00 p.m 1:50 p.m. (60-min)	Officer Survival Sgt. Paul Kempinkski, Coral Springs Police Department	Coral AB	
	The Case of the Missing Donuts Ofc. Lin Badman-Paton and Sgt Wayne Souza, St. Cloud Police Department	Coral BC	
1:50 p.m. – 2:00 p.m.	BREAK / VENDOR TIME		
2:00 p.m 2:50 p.m. (60-min)	Workplace Violence and Safety Concerns of Library Workers Dr. Amy Helfritz, Controlling Chaos, LLC.	Coral AB	
	Shielding Our Teens Charnele Baker, Tampa Police Department	Coral BC	
2:50 p.m. – 3:00 p.m.	50 p.m. – 3:00 p.m. BREAK / VENDOR TIME		
3:00 p.m. – 5:00 p.m. (2 hours)	Scream, Run, Tell Elizabeth Lim, Scream, Run, Tell CEO	Coral AB	
	The 5 Reasons People Drinkand the 1 Reason they Would! Stacy Ettel, St. John's County Sheriff's Office and Fiore	Coral BC	



Drury Plaza Hotel ■ Lake Buena Vista, Florida ■ October 16 – 20, 2023

Conference Agenda – Law Enforcement

Thursday, October 19, 2023

8:30 a.m. – 10:20 a.m. (2 hours)	The Prevention Approach to School Violence and Shootings, It's Not About the Guns, It is About Our Children Stephen Daley, radKIDS	Coral AB
8:00 p.m. – 5:00 p.m.	CPTED Update Class (Pre-Registered) FCPTI	Coral BC
10:20 a.m. – 10:30 a.m.	BREAK	
10:30 a.m 11:30 a.m. (60-min)	Florida House Bill 837 Art Hushen, NICP, Inc. and Edward Upthegrove, Florida Attorney General's Office	Coral AB
8:00 p.m. – 5:00 p.m.	CPTED Update Class (Pre-Registered) FCPTI	Coral BC
11:30 a.m. – 1:00 p.m.	LUNCH	
1:00 p.m 3:00 p.m. (2 hours)	Fill or Drain, YOU have a Choice! Stacy Ettel, St. John's County Sheriff's Office and Fiore	Coral AB
8:00 p.m. – 5:00 p.m.	5:00 p.m. CPTED Update Class (Pres-Registered) FCPTI	

Social Hour 6:00 p.m. – 7:00 p.m. Social Hour 6-7 Awards Ceremony 7-10

Dinner

7:00 p.m. - 10:00 p.m. The Awards Ceremony is Business Attire



Drury Plaza Hotel ■ Lake Buena Vista, Florida ■ October 16 – 20, 2023

Conference Agenda – Law Enforcement

Friday, October 20, 2023

8:30 a.m.- 12:30 p.m. (4 hours) Human Trafficking/Child Sex Trafficking Tomas Tundidor, PO Consulting, LLC Coral Ballroom

12:30 p.m. Conference Closing Ceremony/Certificates

Drive Home Safely and We Will See You In 2024